
Συνταγή για περίπου. 12 βάφλες
- 250 γρ. Βούτυρο
- 250 γρ. κουάρκ
- 250 γρ. αλεύρι
- 6 αυγά
- 150 ml σιρόπι Agave
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες και μετά προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι αγαύης. Ανακατέψτε απαλά το κουάρκ και το αλεύρι. Έπειτα ψήστε τις βάφλες. Οι βάφλες έχουν ακόμη καλύτερη γεύση προσθέτοντας πολτό βανίλιας ή κεράσια.
Συμβουλή συνταγής από τον σύμβουλό μας για μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη: Απλώς αντικαταστήστε το αλεύρι σίτου με αλεύρι ταπιόκας ή ένα μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη με βάση γλυκό καλαμπόκι και αλεύρι ρυζιού. Σημαντικό: προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό για να κάνετε τη ζύμη κρεμώδη.